zondag 3 april 2016

Wie houdt Nederland droog en veilig?

Relatief snel is de afgelopen maanden het thema 'voldoende mensen'  in het waterveiligheidsdomein behoorlijk actueel geworden. Na een eerste artikel in de Cobouw in Januari stond er afgelopen week een uitgebreid interview met Directeur Erik Kraaij in Binnenlands Bestuur. Er is 350 fte per jaar nodig, en als je de vervangingsvraag mee rekent zouden er tot 2020 wel eens 40.000 vacatures te vervullen kunnen zijn.  Een aantal waarvoor de uitstroom van Hogescholen en Universiteiten niet voorziet.

Deze ontwikkeling geeft ook dat opleiding, ontwikkeling, zij-instroom en alles wat daar bij hoort op dit moment erg actueel is en veel aandacht krijgt.  Een aantal waterschappen denken met ons mee hoe we dit zouden kunnen oppakken.

Ook op de Dijkwerkersdag, waar alle mensen die, vanuit de publieke domein, aan waterveiligheid werken, bij elkaar komen, was er veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling.  Maar dat zijn mensen die al aan waterveiligheid werken. De uitdaging is om deze groep flink uit te bouwen de komende jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten