zondag 10 juli 2016

Zomer in Hulshorst 2 - groeizaam weer

Schreef ik in mijn vorige blog nog dat een buitje wel nodig was.  Inmiddels kunnen we wel weer enkele droge dagen gebruiken.  Wat heeft het hier geregend.  Dat bleek allereerst al toen we van vakantie terug kwamen, alles wat kan groeien was ook een meter of 2 (en in sommige gevallen meer) gegroeid.  Ook de paddock van de paarden heb ik sinds wij hier wonen nog niet zo nat gezien.

De afgelopen weken ging het wat beter, maar soms gaf een korte en felle bui weer een terugslag.  Inmiddels kunnen de paarden wel weer op het weiland en de paddock droogt langzaam op.  Door het groeizame weer moesten we wel alle weilanden opnieuw controleren op schadelijke planten. Dat heeft toch weer een tiental kruiwagens met snoeiafval opgeleverd want door de vele regen groeit van alles het weiland in. Op het laatste weiland na hebben we dat nu allemaal gehad.

Door de regen ook nog weinig geschilderd buiten, het is simpelweg te vochtig.  Hopelijk komt daar de komende tijd beter weer voor.  Wel erg druk geweest met de weilanden de composthoop, en het wegwerken van de nodige administratie na de vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten