woensdag 9 november 2016

Dakrenovatie 9 - Rust in Hulshorst

En dan is daar opeens de dag dat de einde er is.  Dakkappellen geplaatst, in 2 pogingen omdat bij aankomst bleek dat 1 dakkapel de verkeerde afmetingen had, en ook alle ramen zitten er in.  De schoorsteen staat, de nieuwe dakgoten zijn aangesloten en de steiger is verdwenen.

Wat heerlijk om je huis weer uit de steigers te zien komen. Wat heerlijk om weer om je huis te kunnen lopen zonder 'kruip door, sluip door'  te spelen tussen de steigers.  Wat heerlijk om je auto weer altijd kwijt te kunnen.

Na 5 weken is het werk bijna af.  Er zijn nog een aantal restpunten, daar komt men nog voor terug.   Maar voor het oog zit het werk erop.  Met 5 weken klaar in plaats van de geplande 6 tot 8 weken, dat is alvast een lekkere meevaller.

Nieuwe situatie zuidzijde

Nieuwe situatie noordzijde
Aan de buitenkant lijkt alles weer zoals het is.  Maar het aftimmeren en schilderen binnen moet nog gebeuren. Dat doen we zelf. Betekend een stukje werk, maar dat kan wel in eigen tempo.  Voorlopig is het buiten weer allemaal zoals het hoort. En belangrijk, het resultaat zit er mooi en strak uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten