vrijdag 22 mei 2020

Voorjaar in Hulshorst 2020 - 1 - zonnig en warm

Het voorjaar in Hulshorst is eigenlijk heel snel voorbij gevolgen.  Zonnig, de zonnepanelen draaien overuren.  Droog,  zo droog dat jezelf in Zuid-Frankrijk of Spanje waant.  Sproeien dus in de tuin, en in de polder en in het bos is het stof happen.

Het voorjaar was ook de tijd voor het thuisonderwijs.  Omdat het zoveel weer was hebben we veel gegymd met de kinderen.  Hosanna is echt vooruit gegaan met paardrijden. Ze is al met mama een bosrit gaan maken, met Arend maakt ze rondjes door de velden.  Hosanna is gek op galopperen, dus Arend fietst er hard achteraan op de mountainbike.

We hebben pony buddy ook voor de kar.  Dat gaat hartstikke goed en het mennen gaat steeds beter.  Meerdere keren per week maken we een buitenrit en zowel Buddy als de kinderen vinden het fijn. We zijn aan het kijken voor een cursus voor het menbewijs, dan is dat ook binnen.

Gelukkig worden de Corona-maatregelen weer versoepelend.  Wat waren de kinderen blij dat ze weer naar school mochten. Jaren terug dat ze zo enthousiast waren.  En na twee weken zijn ze alweer zo gewend dat ze ook heel blij waren toen het bericht kwam dat de scholen weer de hele week open gaan per 8 juni.

Inmiddels zijn ook de paardrijlessen weer gestart. Eerst voor Hosanna en een aantal weken later ook voor Danielle.  Deze week heeft Elise haar eerste zwemles gehad.  Ik kan het nog en ik ben niet gezonken zij ze heel blij.  Hosanna en Johan waren wel boos, want ze vonden het niet eerlijk dat zij niet naar het zwembad mochten.

Het veel thuis zijn geeft ook tijd voor de tuin. In alle weilanden hebben we heel veel tijd gestopt in het verwijderen van onkruid, en twee weilanden zijn opnieuw ingezaaid.  Daar gaan we de komende jaren veel plezier van hebben.

Gelukkig is iedereen gezond gebleven, en met alle ruimte die we hier hebben is het ook goed uit te houden als iedereen thuis moet blijven.  Maar het is ook wel fijn dat er wee meer zaken kunnen en mogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten