zondag 21 februari 2016

Nadenken over een gezinshuis - 8

Ook in 2016 is het nadenken en werken aan een gezinshuis verder gegaan. We hebben oriënterende gesprekken gehouden met een organisatie die zich richting op gezinshuizen in de gehandicaptenzorg.  Dat waren goede gesprekken en deze week hebben we het nieuws gehad dat we 'geschikt' gevonden zijn.  Kortom, we hebben een mogelijk partner om de samenwerking nu concreet te gaan vorm geven.

Ook praktisch hebben we een en ander verkend. We hebben gesproken met een aantal gezinshuisouders over de praktische zaken van een gezinshuis, over financiering, over combinatie met eigen kinderen enzovoorts.  Uit alle gesprekken blijkt dat gezinshuizen uniek zijn, omdat gezinnen de basis zijn.  We doen wel veel ideeën op, die zullen we meenemen in het vormen van ons eigen gezinshuis. Ook in de doelgroepen gaat het denkproces verder. Zo zijn we in gesprek met medewerkers van de organisatie ook weer de breedte ingegaan op wat andere, minder voor de hand liggende doelgroepen.   Ook hebben we verkend welke doelgroep binnen de gehandicaptenzorg bij ons zou passen.  Divergeren, convergeren.   De komende weken moet het concreet worden.

Met het vinden van een samenwerkingspartner wordt het gezinshuis een stuk concreter. Dat betekend dat de volgende uitdaging alweer op de stoep staat, het splitsen van de grote slaapkamer. Beneden zijn we zo goed als klaar (moet alleen de plintjes nog schilderen), dus dan kunnen we daarna zo weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten