maandag 26 februari 2018

Winter 2018 in Hulshorst - 4 - Berekoud

Eind februari lijkt het toch nog serieus koud te worden in Hulshorst.  Deze winter hebben we eigenlijk nog geen vorst gehad, maar nu wordt er toch stevige koude aangegeven, met een paar nachten met meer dan 10 graden vorst.  Dat betekend water van de leidingen en sjouwen met emmers water voor de paarden.

Omdat het nu wel heel koud wordt hebben we ook nog wat andere voorzorgmaatregelen genomen.  De pomp bij de vijver toch maar naar binnen gehaald, een zuurstofsysteem moet de komende dagen de vijver open houden.  En ook bij de grondwaterpomp hebben we nagedacht of we de hoofdleiding en het drukvat moeten beschermen.  Leeg laten lopen wat een forse verbouwing, maar we hebben een beter oplossing gevonden.  Onder het drukvat staat nu een vorstbeschermer, en omdat het drukvat in een geisoleerde kast staat, houd die vorstbeschermer de hele installatie 's nachts lekker warm. Zo houden we de boel vloeibaar zeg maar.

Laat de koude maar komen, extra dekentjes voor de paarden liggen klaar.  Hopelijk duurt het niet al te lang, en gaat daarna de lente beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten