donderdag 30 augustus 2018

Zomer 2018 in Hulshorst - 3 - slot van de zomervakantie

De zomervakantie vliegt voorbij.  Bij thuiskomst uit Frankrijk stonden de week alweer allerlei werk en prive zaken op het programma.   Extra logeren vanwege de zomervakantie in het gezinshuis.  Elise heeft nieuwe buisjes gehad. Zwemvierdaagse met Hosanna, die ze supergoed heeft gezwommen.

Thuis bezig geweest met de laatste kozijntjes die nog even in een nieuwe verflaag moeten.  Inmiddels regent het weer, dus het gras begint te groeien.  Meteen maar even kalk gestrooid om de PH op peil te houden. We hebben een top wijnoogst dit jaar.  We hebben netten gespannen om de druiven om te voorkomen dat er net als vorig jaar, alle druiven door de vogels worden opgegeten. Inmiddels zijn we al aan het nadenken of we wijn, druivensap of iets anders gaan maken als de druiven rijp zijn.

Ook de tomaatjes (lekker dan uit de winkel) en de courgettes doen het goed. De vlierbessen hebben het dankzij de sproeiers ook goed gedaan en daardoor kunnen we die ook oogsten.  Andere klus het opruimen van de eikels die door de droogte al naar beneden komen. Met name buddy vindt ze erg lekker en dat natuurlijk niet de bedoeling. Iedere dag eikels rapen dus, inmiddels hebben we al emmers vol staan. Met name Johan vindt het erg leuk om te helpen.  De eikels staan inmiddels op marktplaats, wellicht heeft een varkensboer er nog iets aan. Voor de kinderen zou een vergoeding, hoe klein ook, al een mooie beloning en stimulans zijn voor het helpen.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten