woensdag 5 mei 2010

Een weekje duurzaamheid en innovatie

De afgelopen week heeft even wat minder in het teken gestaan van verkiezingsprogramma's en politiek. En dat was ook wel weer eens lekker.

Duurzaamheid was wel het woord om deze week mee te typeren. Op dinsdag 27 april ben ik naar Zeeland geweest. Daar ligt de Vlaketunnel, na de renovatie is dit de eerste tunnel die volledig met LED-verlichting is uitgevoerd.  Een mooi project waarbij Rijkswaterstaat als launching customer is opgetreden. Inmiddels zijn er ook andere partijen geinteresseerd in de verlichtingstechniek.Naast de Vlaketunnel staat ook de Ramspolbrug in de belangstelling. De N50 die over de brug heen loopt wordt verbreed en hiervoor is ook een nieuwe brug nodig. Er ligt een voorstel om de nieuwe Ramspolbrug Energieneutraal uit te voeren.  Ook deze innovatie is niet onopgemerkt gebleven, en is genomineerd voor de Gouden Mier, een prijs voor het meest duurzame overheidsinitiatief. Ik wil bij deze wel een stemadvies geven voor de Ramspolbrug.Verder is deze week nog even gesproken over de strategie van Vernieuwing Bouw. Het plan ziet er goed uit Ik hoop van harte dat men dit ook echt neer kan gaan zetten.

Is er dan helemaal niets te melden over de verkiezingen? Nee eigenlijk niet, ik wacht nog steeds met spanning op het definitieve verkiezingsprogramma van het CDA Men is al een week druk om alle amendementen van het congres te verwerken, dus kennlijk waren het er nogal wat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten