zondag 30 mei 2010

Campagne echt op stoom

Het is al even geleden dat ik geblogd heb. En inmiddels zijn de campagnes echt op stoom. Naast de grote tv-debatten wordt er ook in allerlei zaaltjes wat af gediscussieerd.


Afgelopen woensdag ben ik aanwezig geweest bij een debat over de inrichting van de overheid. Over wat er allemaal anders en minder moet hadden alle partijen wel een stevige mening. Op de terechte opmerking van debatleider Mark Frequin dat al die plannen ook in het verleden al speelden maar nooit volledig gerealiseerd werden had men al wat minder antwoord.


Wat ik zelf heel erg mistte in de discussie was de vraag wie straks al die grote uitdagingen gaat realiseren voor de overheid. De overheid is een vergrijsde organisatie. Met straks een reorganisatie en eventueel een salarisbevriezing jaag je iedereen alleen maar weg. De vergrijzing komt eraan, dus werk zat overal. Wat overblijft is een stel grijze mannen die op hun pensioen zitten wachten.


Na afloop nog even een interessant gesprek gehad met CDA en VVD over het verkopen van staatsdeelnemeningen. Als je schulden hebt moet je spullen verkopen toch? Tenzij de opbrengst hoger is dan de betaalde rente. Leuk en interessant. Deze vraag speelt weinig in het debat, maar gaat zeker aan de orde komen na de verkiezingen.


Donderdag bij een leuke sessie geweest van de Algemene Rekenkamer en de UvA over Civiel Society. Als de overheid nu eens dingen niet meer doet, pakt de samenleving dat dan op? En hoe kan je dit gedrag juist stimuleren. Leuke sessie, ik heb er een aantal goede idee├źn uit gehaald.


Vrijdag aanwezig geweest op een campagneavond van de Christenunie. Goede bijeenkomst en leuk om Rouvoet in het debat te zien. Hij was erg sterk. Na afloop nog even doorgesproken over het kabinetsbesluit van die ochtend om de wegen in de regio Amersfoort aan te pakken. Eindelijk. Leuk om even met hem in gesprek te kunnen.


Inmiddels is het zondag. Volgens mij vanavond opnieuw een groot debat. Ben heel benieuwd. Wordt vervolgd ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten