donderdag 17 december 2015

Winter in Hulshorst 1 - december


Winter in Hulshorst, maar dan ook alleen omdat het vandaag 17 december is.  De thermometer staat vanmiddag op 16 graden, er is geen jas nodig en sommige struiken staan in bloei.  Als het zo blijft moet ik de tuinset nog van de schuurzolder halen zodat we dit weekend buiten kunnen zitten.

Waar je wel aan kan zien dat het winter is, zijn de korte dagen.  Weg in het donker, thuis in het donker. Sfeer met de open haard, veel lampjes en een buitenkerstboom waar ik altijd op tegen geweest ben.  Maar in een verder volledig donker landschap heeft het toch wel iets moois.

Sinterklaas in Hulshorst was ook wel leuk. Genoeg ramen om zwarte piet op te laten bonzen,  en het feit dat het strooigoed tussen de katten belande gaf ook de nodige schrikt.  De kids vonden het prachtig.   Leuk om dat zo te doen. Hosanna is van mening dat ze met twee open haarden ook twee schoenen mag zetten, het briefje van Zwarte Piet dat hij zoveel cadeautjes niet kan dragen hielp daar niet bij.

De paarden doen het leuk, ze staan weinig binnen.  Hebben wel een hekel aan storm, en dat snap ik wel als je ziet wat voor takken en dan uit de bomen vallen.  Betekent wel dat ze bij storm verplicht op stal gaan, anders komen ze door de omheining heen en lopen ze door de tuin te rennen.

Tegenvallertje in december was dat Danielle een klein ongelukje heeft gehad met de scooter.  Iets last van de schouder, het bleek gekneusd te zijn.  Inmiddels zijn we twee weken verder, ze kan de schouder al weer goed bewegen en ook de kracht komt weer terug.  Prognoese is volledig herstel, dus blij dat het zo is afgelopen.

Het eind van het jaar nadert nu snel. Ik werk nog door tot kerst. Ga mijn blog-discipline wel weer wat opvoeren, want november en december waren erg mager, terwijl er toch leuke reacties komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten