woensdag 23 december 2015

Nadenken over een gezinshuis - 7

Het is al even geleden dat we voor het laatst geblogd hebben over onze ideeen om met een gezinshuis aan de gang te gaan. Door de verbouwing thuis heeft de energie die we hierin gestopt hebben ook even op een wat lager pitje gestaan, maar zeker de laatste weken speelt het weer volop.

In september hebben we een assesment gedaan bij gezinshuis.com. De uitslag daarvan was eigenlijk niet verrassend, want deze bevestigde een gevoel wat al langer sluimerde.  Stel dat je in ondernemingsvorm een gezinshuis start, wat doe je dan als een kind een bepaalde behandeling/therapie nodig heeft, maar dit past eigenlijk niet binnen de financiĆ«le kaders van de onderneming.  Hoe dan te handelen? Het is een hele morele vraag, maar juist op dit punt kwamen in het assement ook verschillende uitkomsten naar voren.  Leerzaam, maar wel even goed om pas op de plaats te maken om e.e.a. te overdenken.

Inmiddels hebben we contact met een organisatie die zowel gezinshuizen als ondernemers heeft, maar ook veel gezinshuizen in een loondienst constructie.  De eerste kennismakingsgesprekken weken vertrouwen, en de komende tijd gaan we verkennen wat er mogelijk is.  Wordt dus vervolgd in 2016...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten