woensdag 6 april 2016

Glasvezel in buitengebied Hulshorst??

Hoewel het minder erg is dan we vooraf bang voor waren,  blijft de internetsnelheid in het buitengebied een verbeterpuntje waarop we nog wat te 'wensen' hebben.   Van glasvezel op de Universteitscampus van Twente (toen ik er zat een van de snelste glasvezelnetwerken ter wereld), naar glasvezel in Bunschoten en nu weer terug op ADSL in Hulshorst.  Het was een ingecalculeerde stap terug bij de verhuizing, en met een snelheid van 4-6 Mbit/s valt het alleszins mee. KPN durfde vooraf maximaal 1 Mbit/s te garanderen, dus we mogen niet klagen.  Meerdere films tegelijk kijken op tablets gaat allemaal precies. Maar ideaal is het natuurlijk niet. Navraag doen bij KPN levert tot nu toe vooral beleefde en ontwijkende antwoorden op.

Totdat er deze week opeens nieuws is. De Stichting Breedband Noord Veluwe heeft een intentieovereenkomst gesloten met het Communication Infrastructure Fund (CIF) voor de aanleg van glasvezel in de Veluwse buitengebieden.  De gemeente Nunspeet wordt expliciet genoemd.  Inmiddels hebben we ons aangemeld en geabonneerd op de nieuwsbrief.  We hopen dat de Gemeente Nunspeet snel afspraken maakt met de stichting Breedband Noord Veluwe, zodat er gestart kan worden met de aanleg.

Hoewel we in het buitengebied zitten, is de huisdichtheid hier nog relatief hoog vergeleken met andere plekken op de Veluwe, denk aan de bossen of de boerderijen met vele hectares land.  Hier moet een sluitende business case te maken zijn. Dus kom maar door met die glasvezel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten