vrijdag 29 april 2016

Voorjaar in Hulshorst 2 - of toch niet

De afgelopen twee weken was het voorjaar ver te zoeken in Hulshorst.  In plaats van meivakantie lijkt het wel kerstvakantie.  Afgelopen zondag een 'witte wereld' door een flinke laag hagel.  Al twee weken lang is het voornamelijk hagel dat er valt. En ik heb mijn voorruiten de afgelopen twee weken vaker moeten krabben dan de rest van de winter bij elkaar.

Voor de tuin is het koude weer bepaald niet handig.  Een aantal fruitbomen staan  al in bloei, hopelijk is de vorst aan de grond gebleven zodat de schade beperkt blijft.  De 'albert heijn' moestuin van Danielle heeft de afgelopen twee weken 's nachts onder het landbouwplastic gestaan, hopelijk valt de schade hierdoor mee. Een aantal plantjes heeft wel symptomen van vorstschade.

Spannend is het ook in het weiland. Net voor de vorstperiode hebben we het laatste weiland doorgezaaid. In een groot deel van het weiland zit het graszaad in de grond. De komende weken gaan we zien hoeveel er op komt.

Door het natte weer zijn de paarden al een week niet in het weiland geweest. In de andere weilanden staat het gras daardoor flink hoog.Geen opmerkingen:

Een reactie posten