zaterdag 9 april 2022

Volgende buitenklus

Nadat het hout van de storm in februari een beetje opgeruimd is, het ligt in blokken opgestapeld, zijn we aan de volgende klus begonnen.  We zijn gestart met het aanleggen van een buitenbak.   Het grondwerk is inmiddels al gedaan.  Dat was wel de meest spannende klus.  Het idee was om de bak met eigen wit Hulshorsterzand aan te leggen, maar vind je dat ook.    Dat is gelukt.   De andere uitdaging was hoe we de paarden rustig zouden houden tijdens de aanleg en hen voldoende buitenruimte geven tussen de aanleg door.

Dat is gelukt, de graafmachine vonden de paarden wel echt spannend, maar na iedere dag konden ze wel ergens buiten lopen.

Inmiddels ligt er een vlakke zandplaat. Hij is nog wel zwaar, want het zand moet inklinken. Gelukkig regent en hagelt het deze week lekker door. Voor het eerst dat ik daar blij mee ben.  Morgen gaan we als het even droog is de bak inmeten, dan kunnen we de omheining gaan bestellen. Daarna nog sproeiers, licht en wat andere kleine zaken, en dan kunnen de kinderen fijn paardrijden.  En hoeft papa niet meer x-keer per week naar de manege met de pony. Dat scheelt weer een hoop tijd. Oh ja, de kinderen willen ook wifi en muziek bij de bak. :)

Tussendoor proberen we de weilanden op te ruimen. Er ligt nog heel veel hout van de storm. Genoeg op te ruimen en te versjouwen dus.  Maar dat scheelt weer een abonnement op de sportschool.

Vorige week is ook de mini-trekker bezorgd, want de bak moet ook gesleept worden. Door het mulle zand en het inklinken viel dat nog niet mee de eerste keer. Maar het gaat iedere keer al beter. Vandaag ook voor het eerst aan het graven geweest met het ding.  Is best leuk, maar ook nog wel lastig de eerste keer. En zo vermaken we ons prima in het bos.

Met alle vrije dagen voor de boeg en een vroege zomervakantie gaan de kinderen al hard richting het einde van het schooljaar.  Vanaf nu allemaal gebroken weken, dan in juni nog een aantal volledige schoolweken en begin juli is het al zomervakantie.  het gaat snel dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten