Analytics

zaterdag 5 maart 2022

Een weekje verrassingen

Het is de week van de voorjaarsvakantie.  Gelukkig is het mooi weer en zijn de kinderen veel buiten.  Ook voor de tuin en het weiland is het fijn, want we hebben meer dan genoeg regen gehad.

Als de kinderen buiten spelen, geeft mij dat tijd om ook wat zaken buiten te doen.  We zijn aan het opruimen want een deel van de paddock wordt heel erg slecht.  Daar komt schoon zand in.  Om daar ruimte voor te maken zijn we wat struiken aan het snoeien, en een enkele dode en zwakke bomen die er nog stonden hebben we ook meteen geveld.

Die dode bomen zijn allemaal blijven staan in de storm.  Dat gold niet voor de hogere bomen. We hebben vrijdagmiddag een flinke windvlaag gehad.  Bij ons 2 omgevallen bomen en bij de buren ook. Dat waren dan ook wel meteen de hoge bomen om het zo maar te zeggen.  Verder lagen de takken van de dennenbomen, en soms complete kruinen, overal.

Inmiddels hebben we de bomen opgeruimd.  Van een hele grote den ligt het onderste deel van de stam er nog.  Een ander deel van het hout is al gekloofd en ligt al te drogen.  In één weiland liggen nog enkele dennentakken die zo groot zijn, dat ik ze eerst moet zagen.  Dat gaan we binnenkort doen.

Verrassingen hadden we ook deze week. Begin deze week een brief van de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in verband met een melding.  Die melding en de inhoud ervan herkenden we niet. Dat bleek ook toen we even belden, de melding was voor een andere zorgorganisatie.  Waar gewerkt wordt, gebeurd dat soms. Maar het was toch even schrikken, en je wilt zo'n brief toch ook goed afhandelen.

Afgelopen donderdag viel de tweede aangetekende brief op de mat.  Danielle is 3! jaar geleden op de Klarenweg aangehouden en heeft een boete gehad, je zou er niet met een paard mogen rijden. Toch lastig als je er woont.  Uiteraard bezwaar gemaakt en medio mei komt de zaak voor.  Het OM en de rechtbank Gelderland hebben blijkbaar tijd over. We lachen er maar om, we hebben een mooi uitje richting de zomer.

In de vakantieweek ook lekker veel paard gereden. Op de manege, in het bos en vandaag hadden Hossanna en Elise wedstrijd in Nunspeet.  Het was weer ouderwets gezellig met allemaal mensen langs de bakrand en een kantine vol met kinderen en ouders. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten