Analytics

zondag 4 oktober 2009

AOW-ontwikkelingen in de polder

Deze week met verbazing naar de ontwikkelingen rondom het AOW voorstel zitten kijken. Dat het overleg mislukte was geen verassing. De opdracht was breed en de standpunten lagen mijlenver uit elkaar.

Toen de laatste dagen het spel vooral in de media gespeeld werd kon je de mislukking zien aankomen. Wientjes bij Nova en Jongerius bij Pauw en Witteman of vica versa. Van het aankondigen van het slechte nieuws vooraf, tot het zwarte pieten achteraf. Beide kemphanen stalen toch wel de show.

Het is te hopen dat het kabinet nu door zet. Dit dossier is een eerste testcase om te kijken hoe hard het kabinet nu werkelijk wil, en kan ingrijpen. Datzelfde geldt voor de sterkte van de coalitie.

Blijft over de polder, met de SER als boegbeeld daar van. Hoeveel geloofwaardigheid heeft deze club, waarvan vaak beweerd wordt dat hij niet meer representatief is, verloren? Gaat de SER volgend jaar weer meepraten over de heroverwegingen, of kan deze raad geschrapt worden als onderdeel van de besparing van 20%? De tijd zal het leren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten