maandag 12 maart 2018

Winter 2018 in Hulshorst - 6 - bijna voorjaar

Voor het een ruime week geleden nog 12 graden.  Gisteren tikte de temperatuur de 16 graden aan.  Heerlijk, alsof de lente al is begonnen.  Met een slag om de arm, want vorig jaar hebben we in april nog een knetterende vorstperiode gehad.

Het voorjaar blijkt ook wel uit de activiteit buiten.  Johan voor het eerst lekker stappend buiten.  De kinderen die ook veel meer buiten gaan doen. En het klaar maken van de tuin voor het voorjaar.  We hebben de sproei-installatie voor de tuin alvast getest en uitgebreid. Het testen ging goed, hier een daar een verstopte sproeikop die open gemaakt en in 2 gevallen vervangen moest worden.  Papa heeft een slang van de sproei-installatie verlengd zodat  we in een strook achter het grasveld ook water hebben. Hier gaat hij met een moestuin starten.

In het weiland zijn we inmiddels gestart met het uitrijden van compost.  Ook hebben we een aantal oude boomstroken verwijderd, zodat de paarden zich er niet meer aan kunnen stoten, en ook het gras beter groeit.  Dus het begint echt lente te lijken, nu hopen dat de warmte blijvend is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten