zondag 21 juli 2019

Gezinshuis 31 - verhuizen en doorstarten

Het is druk in het gezinshuis op dit moment.  Veel logeerhuiszorg en daarnaast zijn we ook erg druk met alle organisatie rondom de gezinshuiszorg.

Onze huidige bewoner gaat verhuizen.  Dus kijken naar nieuwe locaties en groepen.  Leuk om dat samen met hem te doen.  Iedere locatie heeft zijn voor en nadelen, dus het blijft puzzelen wat er nu het beste past.  Langzaam wordt het beeld duidelijk, en dan kunnen we na de zomervakantie echt praktisch de verhuizing gaan uitwerken.

Naast het verhuizen zijn we (natuurlijk) ook al aan het kijken voor de volgende stappen.  Leuk om dat te doen, en het geeft veel inspiratie.  Wel verbaas ik mij over de gigantische hoeveelheid regels en procedures die er in de zorg om de hoek komt kijken.   Het is een heel groot bos.  De komende tijd bouwen we verder aan de businesscase zodat we straks verder kunnen als bedrijfsmatig gezinshuis.

Over vraag naar de dienstverlening hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken. Dagopvang, logeerhuiszorg en gezinshuiszorg.  We hebben de afgelopen tijd bijna dagelijks vragen van allerlei orde gehad.  Omdat het nog erg druk is wachten we er nog even mee, maar het helpt ons in het vormgeven van ons toekomstige aanbod.

NU is het eerst zomervakantie in het gezinshuis. Altijd een bijzondere tijd. Sommige kinderen gaan met ouders op vakantie, en aan de andere kant is het een periode met veel logeerhuiszorg.  Dat in combinatie met de kinderen die vrij zijn maakt het een afwisselende en drukke tijd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten