Analytics

zondag 12 april 2020

Update Glasvezel 6 - de laatste loodjes

Rond de kerst heb ik voor het laatst een update gegeven over het glasvezel.  In januari en februari leek het stil.  Alle kabels lagen in de grond.   Er was ook weinig activiteit in de omgeving te bespeuren.

In maart is het snel gegaan.  Begin maart verscheen de ploeg die de huisaansluiting kwam realiseren.  Binnen twee uur lag de kabel van de gemeentegrond tot aan onze gevel.   En in drie dagen was dat overal in de straat het geval.  De twee weken erna verscheen het 'busje'van de aannemer.  Daar werden alle losse kabels aan elkaar gelast.  Steeds meer uit de grond stekende kabels waren verdwenen nadat het busjes verschenen was.

Toen de scholen dicht gingen ben ik toch maar eens gaan bellen. Want papa die thuis werkt en twee kinderen met thuisonderwijs, als dat allemaal digitaal zou moeten zou dat niet goed gaan.  Tot mijn verrassing kwam de mededeling dat de glasvezelkabel klaar was om in huis gebracht te worden en we konden ook nog binnen een week een monteur langs krijgen terwijl we eigenlijk medio april op de planning stonden.  Zo gezegd zo gedaan, en in week 4 van maart is de glasvezel naar de meterkast gebracht en vervolgens netjes afgemonteerd. Inmiddels zaten we vol in de 1,5 meter werkelijkheid, dus de monteurs volgden netjes een heel protocol.  Bij het testen was het toch wel een opluchting dat de glasvezelkabel op het testapparaat prima functioneerde.

Tot zover de aanleg. Een dag later kwam de melding dat de glasvezelverbinding gereed is en overgedragen gaat worden van de aannemer Allinq aan de glasvezelmaatschappij en vervolgens aan de dienstenleverancier.  Sinds komen er al mails binnen van Solcon met de nieuwe inloggegevens en pincodes. En twee dagen later arriveerde het installatiepakket met alle apparatuur.

Alles is binnen het wachten is op de het mailtje dat de glasvezelverbinding actief is en gebruikt kan worden.   We kunnen niet wachten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten