Analytics

vrijdag 29 december 2023

Kerst 2023 = geven en ontvangen

 Kerst is altijd een bijzondere tijd. Daar schreef ik in mijn vorige blog al over.  Wat kerst ook bijzonder maakt is dat het een tijd is van geven en ontvangen.

Geven.  Met het gezinshuis doen we ieder jaar mee aan de kerstpakketten actie van Doorbrekers. Zo ook dit jaar. We konden een aantal kerstpakketten weggeven aan gezinnen die het nodig hebben. Daarbij hebben we bewust gekozen voor gezinnen die onze kinderen ook kennen, zo konden zij helpen bij het samen stellen van een persoonlijk kerstpakket voor het betreffende gezin.

Ook de relatiegeschenken van het gezinshuis hebben we dit jaar op een bijzondere manier aangepakt.  Via DAC Keramiek hebben we relatiegeschenken laten maken die echt bij ons passen.  Een kaart en een uitnodiging voor de kerstdiensten erbij, en rondbrengen.   Ik heb minimaal twee relaties gezien met hun gezinnen bij de kerstdiensten.

Kerst was ook ontvangen dit jaar. Van de stichting Kukeluusjes van Corne uit Nunspeet is er een mooi pakket bezorgd voor het gezinshuis. Het geeft voldoening om te zien dat je werk gezien wordt door de omgeving.  Voor alle kinderen was er een persoonlijk cadeau. Heel bijzonder.   Wij hebben gekozen voor dit beroep, maar de kinderen is het 'overkomen'.   En natuurlijk mopperen ze wel eens, maar als er dan cadeautjes en waardering komt, vinden ze het leuk en zijn ze ook wel trots.

En tenslotte ontvingen we ook dit jaar wel veel dank en bedankjes van de ouders van de kinderen. De bedankjes zijn leuk, maar de dankbaarheid is van veel meer waarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten