zondag 21 juni 2015

Verhuizen naar de Veluwe - 1

Na 3 jaar voorbereiding en lange laatste weken is sinds maandag de verhuizing richting Veluwe eindelijk begonnen.  Op maandagochtend eerst naar ons nieuwe huis voor een laatste inspectie en meterstanden, en daarna richting notaris Pieltjes in Nunspeet, vanaf even over 10.00 waren we eigenaar van onze woonboerderij met heel veel ruimte om het huis.

Maandag, dinsdag en woensdag staan in het teken van doorzetten. Ammonia, tape en verf binnenshuis, en veel geduld en kracht buitenshuis. Het slopen van de oude camperstalling was een zware klus.  Heel veel lange, en vastzittende schroeven die er soms met moker of voorhamer uit moesten.  Ook bij het weghalen van de laatste hoekpalen kwamen we nog een verassing tegen, na een meter graven bleken ze in een betonnen voet gegoten te zijn. Dus toch maar ondergronds afgezaagd.

Eind van de week zag het huis er al weer heel anders uit. Beneden alles geschilderd in wit (plafond) en zonlicht (wanden). Dank voor alle hulp die we iedereen hebben gehad!  Met het plastic weer van de vloer is de woonkamer al een heel ander fris gezicht.  Buiten het sloopterrein omgetoverd in een perfect vlakke vloer zodat de stallen erop kunnen de komende dagen.  Ook zijn we vrijdag bezig geweest met het afzetten van het terrein voor de paarden. Om dat goed te kunnen doen is er het nodige snoeiwerk verricht. Voor de eerste maanden al open haard hout voldoende, er staat overigens nog voldoende voor de komende 10 jaar.

Zaterdag de eerste meubels uit de opslag gehaald. Daarmee kreeg de lege woonkamer al meteen een ander gezicht.  Dat zal de komende dagen zo door gaan. De Abel Tasmanstraat wordt al echt leeg, de opslag wil ik eigenlijk deze week al leeg hebben en uiteraard moeten de voorbereidingen door zodat volgende week ook de paarden kunnen komen.  Zaterdagmiddag hebben we de week afgesloten met een heerlijke boottocht op de Loosdrechtse Plassen gevolgd door een barbeque met de familie van Danielle.

Maandag de stallen, dinsdag de wasmachine, donderdag de verhuisauto en wordt het internet weer aangesloten. Als we dat allemaal geregeld krijgen en alle spullen zijn over, dan zitten we eind van de week echt op de Veluwe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten