vrijdag 3 juli 2015

Verhuizen naar de Veluwe - 2

Dit is hem dan, de eerste blog vanuit Hulshorst. We zijn over. En dat mocht ook wel, want na ruim een week iedere dag op een neer met een trailer vol met spullen had ik het wel gehad, om over de spierpijn maar niets te zeggen.  Maar donderdag 26 juni was het dan zover en stond de verhuiswagen voor om de grote meubels te verhuizen. Die avond voor het eerst in ons nieuwe huis geslapen.

En hoewel het heen en weer rijden daarmee klaar was, betekent dat niet dat we al gesetteld zijn. Afgelopen vrijdag de opslag leeg gehaald en opgezegd. Ook de zolder van mijn schoonouders is weer een stuk leger, want de dozen staan nu in mijn garage.

Inmiddels is de woonkamer leefbaar, en zijn de twee kinderkamers klaar.  Ook de stallen zijn af, hoewel het afgelopen maandag nog tot laat in de avond doorwerken was, om het water aangesloten te krijgen.  Dinsdag hebben we de paarden opgehaald bij Manege Vemeer.  Een bijzonder moment want je hebt er toch wel een deel van je leven liggen, Danielle is er 18 jaar klant geweest.  Ook wel spannend om vanaf dat moment zelf helemaal verantwoordelijk te zijn voor de paarden.  Maar bovenal een droom die uit komt om de paarden bij huis te hebben.  Met het warme weer en het flinke onweer gisteren hebben we overigens meteen onze vuurdoop gehad.Na het verhuizen zijn we nog niet klaar, we moeten ook nog verbouwen (keuken) en uiteraard moet er nog het nodige worden ingericht.  Ook wil ik van de weitjes, waar de afgelopen 35 jaar geen vee op heeft gestaan, fatsoenlijke stukjes gras maken.  Afgelopen zaterdag was de voerleverancier (ook loonwerker en veehouder in Hulshorst) aanwezig met balen kuilvoer.   Praktijkoordeel: Het duurt een aantal jaren, maar dan kan je er echt wel iets moois van maken qua grasland.   Het feit dat er achter ons perceel ook een perfect stuk grasland op witte zandgrond ligt, is daarvan voor mij de bevestiging.  Voorlopig is er dus nog genoeg te doen, alleen al de 100 dozen die nog op de logeerkamer staan.   Maar denk ook aan snoeien, ingraven van de laatste stukken waterleiding, aanleggen draaicirkel en parkeerplaats voor de trailer enz.   We houden jullie op de hoogte van de vorderingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten