zaterdag 19 maart 2016

Winter in Hulshorst 7 - Lente op komst

Ondanks dat het regelmatig nog stevig vriest 's nachts, is de lente in aantocht in Hulshorst.  De eerste knoppen lopen uit, en de eerste bloemen steken hun kopje uit de grond.  Ook de dieren laten zien dat de lente eraan komt. De paarden worden zichtbaar onrustig als we in het weiland bezig zijn, want het vinden het wel tijd worden dat ze het weiland in mogen.

Die lente die eraan komt betekend ook wel weer wat werk.  Twee van de drie weilanden zijn inmiddels voorzien van mest.  Het 3e weiland willen we dit weekend doen.  De composthoop is daardoor al voor een kwart verdwenen, dus de vraag de we vorig jaar hadden of we niet veel te veel compost zouden hebben is daarmee beantwoord.  Het is allemaal wel een flinke klus en soms vraag je jezelf af waarom je in de herst alle bladeren uit het weiland aan het halen bent, om die er in het voorjaar gecomposteerd weer op te mikken.

Het gras heeft de winter goed doorstaan. Effect van doorzaaien is goed te zien.  Op een aantal plekken die we voor het eerst hebben ingezaaid hebben we nog wel wat zorgen, want het gras heeft maar zeer beperkt wortel.  Dat lijkt aan de ondergrond te liggen, die is nog onvoldoende losgewoeld.  We houden deze stukken zo lang mogelijk apart, en houden dat het gras nog iets dieper wortelt. Uiteindelijk moeten toch de paarden erop.

Deze week met het prachtige weer veel buiten bezig geweest en buiten gezeten. Heerlijk. De lente kan beginnen. Volgende week de tuinsets weer naar buiten en aan de slag. Laat het paasweekend ook maar een lenteweekend zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten