dinsdag 29 maart 2016

Voorjaar in Hulshorst 1 - paasweekend

Het eerste paasweekend in Hulshorst dit jaar, en dan ook nog een vroeg pasen.  Toch wel even stoeien om dat in een nieuwe setting te vieren.  Zaterdag was qua weer het hoogtepunt van het weekend.  Heerlijk buiten aan de slag geweest, om de weilanden zomerklaar te maken. Op een aantal kleine zaken na hebben we het eerste weiland nu klaar. Nog een paar mooie avonduurtjes deze week, en dan kunnen volgende week de paarden al dag (en nacht) het weiland op.

Bij dat klaarmaken kom je ook weer natuurschoon tegen.  De padden huizen massaal in onze vijver, om daar aan hun voortplanting te werken.  Paddendril genoeg voorlopig.  Ook kwamen we zaterdag in het weiland een ratelslang tegen.  Het was een kleintje, dus om vertrapping door de paarden te voorkomen hebben we hem in het bos gezet.  Prachtig om te zien wat je allemaal tegen komt.

De zondag eerst naar Doorbrekers geweest, en vervolgens vooral de rest van de dag met het gezin samen geweest. Heerlijk van elkaar genieten. Het weer liet helaas geen buitenactiviteiten toe.  Maandag hebben de kinderen paaseieren gezocht. Gelukkig was het even droog tussen de buien door. Volgend jaar gaan we het wel iets moeilijker maken, want met name Hosanna is goed in eieren zoeken.  

Na het diner nog een heerlijke wandeling gemaakt. Vanwege de wind leek de zandverstuiving wel een stuifstrand, maar in het licht van de zakkende zon was de omgeving prachtig. Ook nog de nodige reeën in het bos gezien.  Heerlijk om zo te mogen genieten van de Veluwe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten