dinsdag 17 januari 2017

Winter in Hulshorst 2017- 2 Sneeuw en IJs

Deze week is het echt winter in Hulshorst.  Vrijdag werden we verrast met 10 tot 12 centimeter sneeuw en konden er sneeuwpoppen gemaakt worden en kon er goed gesleed worden.  Hoewel het in de loop van de dag begon te dooien konden de kinderen er flink van genieten. Zaterdag en zondag hebben we nog een vers dun laagje sneeuw gehad van een centimeter.

Na de sneeuw kwam de vorst, dus het blijft wit hier en alle sneeuw is inmiddels ijs geworden. Alle buitenleidingen staan droog, dus het sjouwen met emmers water voor de paarden is nu een extra klusje iedere dag.  Toch is het wel heel erg mooi.   Deze week ook heel veel zon, en dat maakt het plaatje nog extra sprankelend.

De kou komt inmiddels niet meer binnen in het huis. Hadden we vorig jaar bij matige of strenge vorst nog extra dekens nodig. Door de dakisolasatie hebben we nu genoeg aan een dekbed, zelfs het dubbele dekbed is nog niet nodig geweest.  En het gasverbruik is nog steeds lager dan vorig jaar, ondanks dat we veel meer nachten met vrieskou hebben dan vorig jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten