vrijdag 5 mei 2017

Voorjaar in Hulshorst 6 - Puzzelen en zoeken

Met de start van de meivakantie is het voorjaar toch echt wel begonnen, ook al voelt het qua temperatuur aan als herfst.  Buiten is dat goed te merken. Ruiten krabben, en gras wat nog niet wil groeien.  Waar we normaal 6 weken na het doorzaaien met nieuw graszaad de paarden alweer op een weiland kunnen zetten, is er nu met vier weken nog geen grasspriet te zien. En omdat het gras ook in de andere weilanden minder hard groeit, is het puzzelen. Paarden gaan nu om de dag op het weiland, zodat ze niet alles kaal eten en het gras hersteltijd krijgt.    Alle weilanden zijn al wel gecontroleerd en ontdaan van giftige planten, dus die slag hebben we weer gehad.  Je ziet inmiddels dat het mos steeds meer plaats maakt voor het gras, maar het gras gaat pas echt groeien als er meer water komt.

Naast koud is het ook droog.  De vijver vult zich daarom maar langzaam. Wat dat betreft is het wachten op de grondwaterbron. Inmiddels weten we wat we willen, en deze week was het nog even puzzelen of dat ook gemaakt kan worden. Met een boorinstallatie, twee spoelcontainer en een vrachtwagen met kraan was het even puzzelen hoe we dat allemaal op onze oprit passen.  Inmiddels zijn we daar over uit, nu is het wachten op de definitieve offerte en dan kunnen we de boring inplannen.

Wel rond is de trap.  Gisteren hebben we de kleur white-wash uitgezocht waarmee we gaan behandelen, en later die avond was de definitieve prijs er.  Dus die puzzel is af.  Vandaag horen we wanneer de plaatsingsdatum is, dan kunnen we daar ook rekening mee houden en naar toe werken. Toch weer een belangrijk moment, want dit is in huis wel de grootste klus van het jaar.

Op zolder vorderen we ook. De ondervloer ligt er helemaal in, en het spant halverwege de kamer is aangepast.  Omdat de tussenwanden er pas in kunnen als de trap er is, moeten we op dat vlak even wachten, maar we kunnen al wel vast met de electra aan de slag.  Ook daar is het dus weer puzzelen op welke plekken we de stopcontacten willen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten