zondag 29 april 2018

Voorjaar 2018 in Hulshorst - 2 - groeispurt

En toen was het opeens warm met het nodige vocht.  In een paar dagen is het bos weer groen geworden en schieten de bloemen uit de grond. Wat is het voorjaar toch mooi in Hulshorst.

Die snelheid waarin de natuur zich ontwikkeld betekend ook wel wat.  Het weiland wat we hebben doorgezaaid is helemaal groen van het jonge gras. Dat gaat heel erg snel. Wel opletten dat er geen onkruid tussen staat want dat groeit net zo hard mee.   We zien ook dat de stukken die we afgelopen najaar hebben ingezaaid nu mooi opkomen, waardoor er een aantal slechte plekken in de weilanden nu voorzien zijn van goed en vers gras.

 Daarmee voorkomen we ook dat er weer brandnetels op de kale plekken gaan groeien. Die hebben we dit jaar sowieso al minder.  Wel hebben we nog een flink veld brandnetels vlak buiten een weiland. Die gaan we weghalen voordat de zaden vrij komen.  Tenslotte zien we dit voorjaar dat het laatste mos wat in de weilanden staat steeds slechter wordt en los begint te laten.  De inzet van kalk en compost begint te lonen. Op plekken waar vorig jaar het mos verdween staat nu een mooie grasmat, dus al met al zien de weilanden er steeds beter uit.

Verder is er sinds pasen een kabelbaan in de tuin verschenen, een cadeau van opa en oma voor alle kleinkinderen.  Bij bezoek en als er vriendjes en vriendinnetjes zijn wordt de kabelbaan flink gebruikt. Er komt ook nog een boomhut bij, daar is opa druk mee bezig.  Genoeg bezigheid dus in Hulshorst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten