maandag 30 april 2018

Gezinshuis 18 - Spannende weken


Het is al even geleden dat er over het gezinshuis geblogd is.  Niets gebeurd?  Nou nee.  Het waren spannende weken de afgelopen tijd.  Allereerst was er de nodige dynamiek in het familiesysteem van een van de gezinshuiskinderen.  Dat neemt het kind (natuurlijk) ook weer mee.  Een uitdaging om daar mee om te gaan, en te kijken hoe je het kind kan begeleiden om de gevoelens te uiten en een plekje te geven.

Ook in de samenwerking was het de afgelopen weken even spannend. We werken al 2 jaar heel plezierig samen met Sheerenloo. Maar er komt natuurlijk een moment dat visie en beelden even niet meer helemaal op elkaar passen. En hoe reageer en handel je dan?   Wij zijn dat moment de afgelopen weken tegen gekomen.  Ook dat is behoorlijk spannend. Gelukkig hebben we de openheid en de wil gevonden om het gesprek aan te gaan.   Dat gesprek zijn we aan het voeren en dat zal nog wel even nodig hebben, maar het voelt wel goed om te constateren dat we goed en constructief door deze momenten heen komen met elkaar.

De komende weken is het meivakantie. Dat betekend dat onze vaste gezinshuiskinderen uitvliegen, wel is er in de vakantie extra logeerzorg om aan die vraag invulling te geven. Een hele andere uitdaging maar niet minder leuk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten