zondag 1 april 2018

Voorjaar 2018 in Hulshorst - 1 - mag het al?

Mag het al, een blog schrijven met als titel voorjaar?  Deze week lijkt het er wel op. Het is 's middags al lekker warm. De knoppen verschijnen in de natuur en ook de kikkers en padden zijn verschenen in hun trektocht naar de vijver. Nu maar hopen dat het zo blijft en er volgende week geen sneeuw licht op mijn verjaardag. ;)

Het voorjaar kondigt zich ook al aan bij de paarden. Eén weiland is klaargemaakt om doorgezaaid te worden, het tweede weiland wordt bladvrij gemaatkt en daarna kan de compost en het kalk erop. Dan hebben we er nog een te gaan.  Wel zijn al alle lage takken verwijderd, die vorig jaar de sproeistraal onderbraken.  Ook wat dat betreft zijn we klaar voor de zomer. De regen van deze week heeft het nog niet nodig gemaakt om al te sproeien, maar er werd al wel over nagedacht.

Hosanna heeft ook afgelopen week haar B-diploma gehaald, wat op vrijdagavond weer mogelijkheden biedt om andere dingen te doen dan in een binnenzwembad zitten kijken naar de zwemles.  Ze wil nu graag paardrijden, daar is het ook wel het goede seizoen voor. Dus binnenkort ongetwijfeld in een andere omgeving weer een volgende vaste afspraak.

Deze week was het voor de deur geen voorjaar. Vitens heeft de waterleiding verzwaard. De laatste huizen op onze week deelden namelijk één wateraansluiting.   Zodra het toeristenseizoen begint (half maart tot half oktober, daalde de waterdruk zo erg dat in sommige huizen de CV-ketels in storing sprongen. Zelf hadden we er gelukkig geen last van omdat wij als eerst aangesloten waren, maar er was blijkbaar te weinig water over voor de buren die na ons op de aansluiting zaten.

Deze week is in twee dagen de waterleiding omgebouwd tot ringleiding, met iedereen een eigen aansluiting. Ook is de brandkraan vervangen, want ook die gaf haast geen water.  Het effect bij ons is qua waterdruk haast niet merkbaar (die was ook al goed), er komt wel meer water uit de kraan.

Het was wel twee dagen doorbijten want niemand kon er met de auto in of uit. Inclusief het puzzelen waar je al die auto's verderop in de straat laat, want daar houdt het ook niet over met de ruimte. Gelukkig is het resultaat prima, dus laat al die toeristen nu maar komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten