Analytics

zaterdag 30 oktober 2010

Interessante tijden

Het zijn interessante tijden deze dagen. Zowel in Den Haag, waar het nieuwe departement van Infrastructuur en Milieu vorm begint te krijgen onder de nieuwe bewindslieden, maar ook in Arnhem, waar de voorbereiding van de uitbreiding van de Verkeerscentrale Wolfheze nu echt op gang begint te komen.

In Den Haag afgelopen maandag kennis gemaakt met de nieuwe bewindspersonen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen als nieuwe Minister, en Joop Atsma als Staatssecrataris. Beiden hadden een interessante speech, sprak de uitdaging mij erg aan. Fuseren, en toch van twee departementen een eenheid maken.  De staatssecretaris deed een oproep om te blijven zoeken naar goede ideeen, en de uitdaging aan te gaan. Leuke dingen om op te gaan pakken. 

Op de directie SKI is het wat rustiger deze weken door enerzijds de herfstvakantie. Ook vanuit het voormalige Ministerie van VROM komen een aantal stafmedewerkers van de stratege unit mee naar het nieuwe departement. De komende weken gaat blijken hoe de nieuwe directie vorm gaat krijgen.

Bij de Verkeerscentrale loopt een hoop, we zijn bezig met een onderzoek naar LED-verlichting in de bedienruimte. Leuk onderwerp en ook boeiend om te zien hoeveel energie er los komt. Verschillende bedrijven, waaronder Philips zijn inmiddels al langs geweest. Daarnaast ook contact met diverse andere partijen. Voorlopig lijkt het er op dat de hoge eisen van vanwege de 24-uurs bediening gelden voor de verlichting nog niet te realiseren zijn met LED. Op andere plekken in het gebouw zijn er wel kansen.

Deze week zijn de eerste inlichtingenrondes van het contract voor de verbouwing. Na een half jaar voorbereiding weten we dan hoe de markt de uitvraag heeft ontvangen ik ben erg benieuwd. Daarnaats druk met uitvragen Integraal Veiligheidsplan en V&G-plan. Tevens moet er een nieuw ontwerp komen voor de kantoorvleugel van de Verkeerscentrale, daarvoor loopt inmiddels contact met de architect van het pand.

Naast deze grote klussen ook nog veel advieswerk de afgelopen week. Veel op Verkeersmanagementvlak, maar ook de dag van de duurzaamheid mag ik natuurlijk niet vergeten.  Moet zelf nog even bedenken wat ik ga doen, ik ben de ochtend in Arnhem. Suggesties van harte welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten