zondag 17 oktober 2010

Nieuws uit (Kenia) - 6

Gezinsgroei
De kraamtijd is voorbij, het zwangerschapsverlof bijna, dus wij beginnen ons weer volop klaar te maken voor een nieuwe periode in Nairobi. Want inderdaad, wat voor de meeste van onze nieuwsbrieflezers al bekend is: in Huize Goudsbloem is op 17 augustus een prachtig meisje geboren! Vera is ondertussen al 6 weken oud en groeit in volle gezondheid. Wij genieten met volle teugen (en wallen onder onze ogen) van dit kleine schepseltje.

Onze tijd in Nederland

Eerder hadden we het voornemen om maar voor korte tijd in Nederland te blijven, en vóór de bevalling weer terug te keren naar Kenia, maar uiteindelijk hebben we toch anders besloten. In alle rust hebben we nu de tijd rondom de geboorte in Nederland kunnen doorbrengen, omringd door vrienden en familie.
Die eerste weken in Nederland hebben we vooral benut om ons werk onder Keniaanse straatmoeders bekend te maken bij verschillende organisaties en kerken. Zo werden we bijvoorbeeld uitgenodigd om een presentatie in de gereformeerde kerk in Bunschoten te geven; vervolgens is besloten om de avondmaalscollecte te bestemmen aan de Stichting – een supermooi bedrag van 3154,54 euro!
Een andere pr-actie was een interview voor de lokale krant en de radio in Bunschoten. Het was een hele mooie ervaring en geweldig promotie voor het project.

Bernard zet het werk voort
We zijn erg blij dat onze medewerker Bernard het werk in Nairobi ook nu weer zonder ons heeft kunnen voortzetten. Hij heeft ons bijna elke week een update gegeven over hoe het met de vrouwen gaat. Zo hoorden we bijvoorbeeld dat de plaatselijke autoriteiten een onderzoek hebben ingesteld naar wat wij en Bernard deden op straat. Zowel de vrouwen als de voorganger van de kerk zijn uitgebreid ondervraagd. Door de grilligheid van de bureaucratie en de macht van de overheid is het dan best spannend of het project niet in de problemen zou komen, maar de ‘officials’ waren juist onder de indruk en bemoedigden Bernard vooral om met het werk door te gaan!

Nieuws van de straat
Andere berichten die we kregen, gingen over het jaloerse en agressieve gedrag van de mannen op straat. Daar kijken we op zich niet van op, maar nu gingen de bedreigingen meer en meer uit naar Bernard. Voor zijn veiligheid hebben we nu besloten dat we geen lunch meer buiten, maar in de kerk uitdelen.

Vervolgens zijn de kerkmedewerkers nu aan het nadenken of zij wat voor de dakloze jongens en mannen kunnen betekenen. Goed nieuws dus, dat die spanningen op straat toch ook leiden tot positieve ontwikkelingen! We hopen op een goeie samenwerking met de kerk, dus we zullen snel met hen in gesprek gaan.

Inmiddels zijn er, tijdens onze afwezigheid zeven nieuwe baby’s geboren in ‘onze’ groep. Daar zijn we natuurlijk blij om, maar toch ook bezorgd.

Laatste bericht uit Kenia is het bezoek van twee goeie vrienden aan de straatmoeders: Chantal en Pieter zijn, tijdens een reis naar Kenia, langsgegaan bij de rotonde, waar ze warm en hartelijk werden onthaald door de vrouwen en kinderen. Die vonden het geweldig om bezoek uit Nederland te krijgen, en waren heel blij met de dekens en het kleine feestje met patat!
Terug naar Nairobi
Wij missen ons Keniaanse leven ondertussen behoorlijk, en staan te popelen om al onze contacten in Nairobi weer aan te halen; ons vertrek hebben we nu gepland op 28 oktober. Deze keer zullen we pas in het voorjaar terugkomen (en slaan we een gure Hollandse winter even over – helemaal niet erg!).

Voor 25 euro een vrouw in bed
We willen heel graag verder met het opzetten van de nachtopvang voor de vrouwen en kinderen. Voor die nachtopvang hebben wij een begroting gemaakt, en een sponsorplan: voor 25 euro heeft een moeder en kind elke nacht een maandlang een bed met ontbijt. Om alle vrouwen ’s nachts van de straat te houden, zoeken we nog 35 mensen die 25 euro per maand willen sponsoren.
Bedrijven die willen sponsoren vanaf 50 euro, willen we bedanken door een logo met link op onze website te plaatsen.
We hebben hoge verwachtingen voor de komende tijd en we voelen ons weer helemaal opgeladen om er met een frisse start tegenaan te gaan!
We vinden het geweldig dat meer en meer mensen ons helpen, bedankt!
Veel liefs Esther en Janjaap Goudsbloem
Jesse & Vera

Meer weten: http://www.altijdgenoeg.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten