dinsdag 4 januari 2011

Nieuwe jaar vol van start.

Gisteren weer begonnen na een week vrij tussen kerst en oud- en nieuw. Even echt bijna niets gedaan. En dat was ook wel even nodig nadat het in de weken voor kerst toch nog even onverwacht druk was bij het Ministerie van IenM.


Waar was ik dan druk mee. Topgebieden. Volgens mij heb ik dit woord ook veel getwitterd de afgelopen weken. In ieder geval begint het thema nu lekker te lopen. Binnenkort kan ik hier hopelijk ook inhoudelijk meer van zeggen.


Ook bij Rijkswaterstaat ligt het werk niet stil, hoewel het niet zo hectisch was als in Den Haag. De aanbesteding van de verbouwing van de Verkeerscentrale Noord-Oost Nederland loopt.  Ik kwam wel een leuk filmpje tegen op youtube van het werk dat men in de centrale doet.  Onze uitdaging. Verbouwen terwijl het werk van de verkeerscentrale gewoon door gaat. Ik heb er zin in om hiermee aan de slag te gaan.


Verder komt er waarschijnlijk snel duidelijkheid over de gevolgen van het Regeerakkoord voor Rijkswaterstaat. Negatief gezien kan je zeggen; Hoeveel mensen moeten er uit?  Ik kijk er zelf liever positief naar. Verandering brengt kansen!  Vanochtend was Adjiedj Bakas uitgenodigd als gastspreker en ook hij zette deze blik op verandering scherp weer.   Ik vond het trouwens knap hoe hij de trends die hij ziet concretiseerde op het werkterrein van de Rijkswaterstaat en dit ook visueel maakte met schitterende filmpjes. Ik ga ze nog nazoeken.

Kortom, er komt weer een uitdagend jaar aan. Ik heb er zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten