vrijdag 20 september 2013

Uitnodiging: boekpresentatie en seminar ‘Innoveren in de bouw’In het auditorium van De Haagse Hogeschool vindt op woensdagmiddag 25 september 2013 een seminar plaats over innoveren in de bouw. Tijdens deze bijeenkomst wordt het eerste exemplaar gepresenteerd van een nieuw boek over dat thema: Samen Slimmer Sneller. In dit boek brengen innovatiesocioloog Gertrud Blauwhof, econometrist Willem Verbaan en innovatiemanager bij Rijkswaterstaat Ben Spiering het veranderingsproces in de bouw in kaart. Dat doen zij aan de hand van theorie én een schat aan praktijkvoorbeelden.

Opdrachtgevers, ontwerpers, aannemers, installateurs, facility managers, allemaal staan zij voor de uitdaging om nieuwe wegen in te slaan. In hun bedrijven, met hun collega’s en in samenwerking met andere partijen. Samen Slimmer Sneller bevat ruim twintig interviews met ervaren topfiguren uit de sector en cases uit binnen- en buitenland. Zo komen allerlei nieuwe begrippen aan bod als bouwinformatiemanagement (BIM), ketenintegratie, slanke organisatie en levensduurbenadering. Daarnaast gaan de auteurs in op de gevolgen voor verschillende onderdelen van het bouwproces en iedereen die daarbij betrokken is.

Programma seminar en aanmelden
Tijdens het seminar vindt de boekpresentatie plaats en een paneldebat over innovatie in de bouw. Verder staan er keynotes op het programma van Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, Martin van Pernis, voorzitter van innovatienetwerk Vernieuwing Bouw en Louis de Quelerij, hoogleraar Civiele Techniek en Geowetenschappen aan de TU Delft. Aansluitend aan het seminar houdt innovatiesocioloog Gertrud Blauwhof haar intreerede als lector Innoverend Ondernemen aan De Haagse Hogeschool.

Het volledige programma van het seminar en de intreerede is te vinden op de website van De Haagse Hogeschool. Aanmelden kan via dezelfde site. Ik wil deze bijeenkomst van harte bij jullie aanbevelen. Als meelezer ben ik ook erg benieuwd wat jullie straks van het boek vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten