dinsdag 18 februari 2014

Van het kastje naar de muur als er een vliegtuig op je schoorsteen probeert te landen


Twee weken geleden heb ik mij weer eens verbaasd over de versnipperde overheid als het gaat om de luchtvaart. Op zaterdagmiddag probeerde een grapjas in een klein vliegtuig in zijn tuin te landen of vanaf minimale hoogte foto's te maken van zijn huis. Bij iedere poging stond het huis te trillen, vervelender was dat in de polder ook de paarden onrustig werden van het vliegtuig wat erg laag over vloog.

Een zoektoch bij wie  je hierover kan klagen is erg interessant.
- Allereerst maar eens bij het Rijk gekeken, wel informatie over Schiphol en de militaire luchtvaart, maar dan houdt het ook al snel op. Ook bij de inspectie voor de luchtvaart weinig informatie.
- De provincie Utrecht heeft de een klachtenpunt, dat ook geluidsoverlast behandeld. Helaas alleen niet voor vliegtuigen.  Ze verdienen wel een compliment voor de laagdrempeligheid en de snelle reactie binnen 2 werkdagen.
- Door de provincie weer doorwezen naar schiphol. Daar toch maar het klachtenformulier van het bewoners aanspreekpunt schiphol ingevuld.  Om je aan te melden wil men meer gegevens van je hebben dan voor de gemiddelde bonuskaart, maar uiteindelijk kon ik mijn melding maken.
- Twee weken later toch maar eens gekeken hoe het er mee stond, want een reactie sturen doet men niet.  Volgens het systeem was het een opstijgend vliegtuig van de Kaagbaan, en was er geen sprake van grondlawaai. Daarmee is de melding op afgehandeld gezet.

Ik mag hopen dat het vliegtuigje dat boven het dorp vloog niet op schiphol  op de kaagbaan opgestegen is. Het komt er eingelijk wel op neer dat je alleen maar over schiphol  kan klagen.  Voor alle overige klachten is weinig tot niets geregeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten