zondag 9 december 2018

Winter 2018 in Hulshorst - 1 - na Sint komt de ziekenboeg

Het is winter in Hulshorst. Alhoewel, het lijkt meer op de herfst.  De blaadjes zijn nu eindelijk allemaal van de bomen.  En omdat het nog steeds tegen de 15 graden is, groeit het gras nog vrolijk door.  Deze week is er ook eindelijk weer eens wat regen van betekenis gevallen.  Voor het eerst in misschien wel een jaar moesten we de geultjes weer graven om het water uit de longeerton en de paddocks te krijgen.

Sinds de verjaardag van Hosanna is het de Sint die de agenda bepaald. Aankomst van de Sint, Sint bij de buurtvereniging in Hulshorst. Sint bij papa op het werk.  Sinterklaas vieren bij de ene kant van de familie en de volgende dag bij de andere kant van de familie. Sinter op de peuterspeelzaal en sint op school. En toen was het 6 december.  De kinderen hebben zich er prima mee vermaakt, maar druk was het wel.  Nu op naar het kerstfeest.

Bij één van die sinterklaasfeesten hebben de kinderen de waterpokken opgelopen.  Niet zo gek, want het heerst in Hulshorst en Nunspeet.  Ze hebben het nu alle drie gehad, dus we zijn er in één keer vanaf.   Maar vooral Johan heeft er behoorlijk last van, dat levert nogal eens gebroken nachten op met weinig slaap.  Nog even doorzetten, dan komen we daar ook wel weer doorheen.  Het valt wel mooi tussen Sinterklaas en de kerst in, dus de kinderen hoeven niet al teveel te missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten