maandag 25 februari 2019

Winter 3 - is het wel winter??

Is het wel winter, schrijf ik op een dag waarop de temperaturen richting de 20 graden gaan, en we al twee dagen buiten kunnen zitten.  Je ziet het misschien alleen 's nachts nog een beetje, want dan vriest het nog licht.  Maar de sneeuwklokjes steken hun gezicht boven het gras en overal verschijnen knoppen de tuin.  Geen winter dit jaar, het voorjaar lijkt vroeg te zijn.

Het voordeel ervan. We zijn nu al bezig om de weilanden en de tuin klaar te maken.  Lag er vorig jaar nog sneeuw in deze periode.  Nu is er al één weiland helemaal schoon geharkt en zijn we ook al in het tweede weiland bezig.   Op een aantal plekken moeten we helaas wel doorzaaien of inzaaien lijkt het, want daar hebben de paarden vorig jaar flink lopen graven de grasmat eruit gesloopt.

Deze week is het voorjaarsvakantie. De dames waren er ook echt aan toe.  Voor Elise de eerste schoolperiode.  Ze vindt het heel erg leuk en gaat graag.  Dat geldt ook voor Hosanna, zij moet er met lezen wel behoorlijk aan trekken, maar gaat ook met plezier naar school. We verbazen ons trouwens wel over het tempo van lezen. De lat is wel omhoog gegaan vergeleken met 20 jaar terug.

Hosanna heeft ook haar eerste FNRS-wedstrijd gereden.  Wat worden ze dan snel groot, alsof je een kleine Danielle rond ziet rijden.  Trotse ouders en oma's langs de bakrand, leuk om te zien hoe goed ze het al doet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten