Analytics

zondag 10 februari 2019

Winter 2019 - 2 - koude januari maand


Januari was de maand van de vorst, en de ijsbaan die net niet open ging.  Wat was het koud, twee nachten met meer dan 10 graden vorst.  De combinatie met sneeuw maakte dat Hulshorst er prachtig bij lag.

Behelpen was het ook.  Vanwege de vorst alle buitenwaterleidingen afgesloten.  Dus de paarden met emmers water geven.  Verder was door de combinatie van sneeuw en ijs de weg naar ons huis behoorlijk glad.  Paardrijden buiten zat er dus niet in, dat betekent heen en weer naar de manege.

Voor de kinderen zit het nieuwe schoolritme er al weer in. Elise gaat sinds januari ook naar de kleuterschool, dus we hebben er nu twee op school. Blijft toch bijzonder hoe snel het gaat, en hoe snel kinderen dan zelfstandig worden.

Ook met zwemmen gaat Elise vooruit.  Na twee maanden al naar halfdiepe bad.  Technisch kan ze het allemaal wel. Nu even wennen aan het feit dat je niet meer kan staan en dan zwemmen maar.  Ze zal er wel hard voor moeten werken, want ze is een kop kleiner dan de rest van het groepje.  Met haar korte beentje moet ze veel meer slagen maken om een baantje te zwemmen.  Maar ze komt er wel, en ze vindt het harstikke leuk, dat is het belangrijkste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten