woensdag 8 mei 2019

Voorjaar in Hulshorst 2019 - 3 - Over piano stemmer en de meivakantie


Altijd leuke weken zo rond de meivakantie.  Lekker chaotisch met halve werk- en schoolweken.  De meivakantie zit er hier al weer op, met Pinksteren zijn de kinderen nog een hele week vrij.

Eind april is de piano-stemmer geweest.  Het heen en weer rijden van de piano stemmer uit Bunschoten werd toch wel wat prijzig, dus we zijn de afgelopen tijd op zoek geweest naar een nieuwe piano stemmer.   Die hebben we gevonden.

De kennismaking met de piano levert altijd de nodige kreten op.  Blijkbaar hebben we toch wel een bijzondere variant. Ook was er discussie of de piano-kruk en de twee poten nu origineel bij de pianoo horen, of er later bij gezet zijn vanaf een ander exemplaar. Leuke ochtend zo. En de opknapbeurt heeft wel resultaat, want hij klinkt weer als een zonnetje.

Er was ook nog een persoonlijke connectie.  De piano-stemmer heeft ook in Bunschoten gewoond, want hij is een zoon van een dominee die daar een aantal jaren gewerkt heeft. Zo kom je toch weer op gezamenlijke overeenkomsten.

Tenslotte. Schreef ik mijn vorige blog nog over droogte.  Inmiddels hoop ik dat het droog wordt, want het heeft nu wel genoeg geregend.  Voor het grondwater zal het niet helpen, maar voor het humeur is het beter als het voorjaar en de zon weer terug komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten