dinsdag 30 juni 2020

Zomer in Hulshorst 2020 - 1 - de zomer komt op gang

De zomer komt op gang in Hulshorst.  Met mooie dagen in juni, maar ook met toeristen.  Was het in april en mei nog (lekker) rustig, nu zie je dat de toeristen weer volop aanwezig zijn.  Overal zijn fietsers, en de corona maatregelen in de jumbo zijn inmiddels in het Engels en Duits. Nederlandse klanten komen er blijkbaar niet, wat de Nederlandse instructie heeft men maar weg gehaald.  Of men gaat er vanuit dat iedereen ook Engels en/of Duits spreekt. 

De kinderen gaan weer helemaal naar school. Heerlijk hoor, nog een aantal weken voor de vakantie.  Maar waar juni normaal de tijd is van avondvierdaagse en schoolreisjes, hebben ze nu 'normale' lesweken.  Wel krijgen Hosanna en Elise volgende week de rapporten al mee naar huis.  Dus ook daar zie je dat de vakantie nadert. Wat ik echt heel leuk vind van de Beatrixschool is dat we als ouders ook een pagina krijgen in het rapport om iets over het thuisonderwijs over op te schrijven.  Een mooi en blijvend gebaar voor de tijd die we met alle liefde aan onze kinderen gegeven hebben.

Ook om thuis en school heen verandert er steeds meer.  De binnen maneges zijn open, toch fijn als het regent.  En tot grote vreugde van de kinderen mogen per 1 juli de glijbanen in het zwembad weer aan.  Volgende week een spannend moment, want Elise mag proefzwemmen en daarna hopelijk afzwemmen.  Dat stond gepland voor de voorjaarsvakantie, maar ja.  Hopelijk kan ze binnenkort met haar A-diploma op de foto, dat scheelt ons veel discussie over bandjes tijdens de zomervakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten