Analytics

donderdag 25 juli 2024

Opwekking op de Veluwe

Al een klein jaar hoor je in christelijke Nederland dat het 'suddert op de Veluwe'.  Eerst klein, maar de laatste maanden steeds groter en steeds zichtbaarder. En sinds enkele weken wordt er ook openlijk gesproken over 'opwekking' op de Veluwe.

Exemplarisch is wat er gebeurd bij YouthUnited in Harderwijk.  Zoveel interesse en aanmeldingen van jongeren. Een groep die je al jaren steeds minder ziet in de traditionele kerken, als ze daar nog zijn. Maar hier zijn ze weer, met passie en met velen! 

Hoe cool is het dan om te lezen dat er op 1 middag 45 jongeren gedoopt worden op strand Horst.  Op één middag.  Toevallig stond ik bij strand Horst in de file onderweg Barneveld toen de dienst gaande was. Het zicht op de bijeenkomst maakte dat de file helemaal zo erg niet was.


Een uurtje later was ik in Barneveld bij Doorbrekers.  Ook hier tijdens de holy spirit night een aantal dopelingen.  Sinds een aantal maanden is er bij Doorbrekers in Barneveld iedere week de mogelijkheid om te dopen.  En dat gebeurd ook.  Soms vraag je je af waar als die mensen vandaan komen, maar ze komen en ze zijn er. Iedere week weer.

Dat het woord opwekking steeds openlijker genoemd wordt blijkt ook uit dit artikel. En bekijk vooral de video. Wat een vuur en wat een passie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten