Analytics

vrijdag 26 juli 2024

Werkzaamheden A12 afgerond.

'Kans op de langste file ooit op de A12'.  Dat was de uitspraak waarmee het onderhoudsproject dat we in juni uitvoeren landelijk nieuws werd.   En doordat het landelijk nieuws werd, kwam die hele lange file er misschien wel niet.

In juni is mijn team 4 weekenden druk geweest met het onderhoud tussen Gouda en Utrecht op de A12.  Wat een mooie klus, en wat is het achteraf succesvol gegaan.  Het asfalt ligt erbij als een biljartlaken.  En het grote verkeersinfarct was er niet.  We hebben op momenten wel lange files gehad, richting een uur extra reistijd.  En dat is lang als je er in de file staat naar je werk of afspraak.  Maar zulke vertraingen zijn  beperkt gebleven, en de files stonden er op de momenten waarop we ze verwachten.

Wat is er hiervoor een hoop gedaan.  Het werk van opdrachtnemer Heijmans is het meest zichtbaar.  Maar ook alle verkeerskundige maatregelen en omleidingscenario's.  De communicatiecampagne, de aanpak voor werkgevers, het informeren van weggebruikers, transporteurs, gemeenten, provincies, OV-partijen en hulpdiensten.  Wat een mooie klus.

Voor mijzelf was het bijzonder om in plaats van projectmanager een kleine week woordvoerder te zijn. Met 3 collega's zijn we de week 'doorgekomen'.  Ik mocht met mijn gezicht voor de camera, een collega heeft veel radio-interviews gedaan en dan hebben we de kranten en de fotograven nog. Zij willen graag het werk op.  

Op de weg is het nu rustig, maar achter de schermen wordt er heel hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het groot onderhoud op de A2 tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Everdingen in Zuidelijke richting.  Gisteren is het eerste persbericht verstuurd met de aankondiging.   Vanaf donderdagavond 15 augustus staan we weer op de weg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten