maandag 19 september 2016

Zomer in Hulshorst 6 - hete nazomer

Was de zomer vooral nat, de nazomer is vooralsnog droog en heet.  Wat was het puffen de afgelopen week met een middag een temperatuur van 35C temperatuurmeter van de auto toen ik na ene lange rit het bos van Hulshorst in reed.   Je zag de afgelopen dag het waterpeil in de vijver zakken.

Mooi weer betekend ook tijd om zaken buiten te doen. Het snoeihout van vorige winter is inmiddels ontdaan van de takken en licht nu klaar om gehakt en gezaagd te worden.  Achter de stallen hebben we bossage eens flink uitgedund. We dachten daar en klein oefencirkeltje te maken voor Hosanna en Buddy.  Na het snoeiwerk blijkt de ruimte zo groot te zijn dat we denk aan een oefenweitje van ongeveer  30 bij 15 meter.  Voor zover ik kan zien moeten er daarvoor nog een aantal oude stronken de grond uit, en we zijn nog aan het broeden op een truc om het hoogteverschil van 1,5 meter om te zetten in iets vlaks. Daarna is het nog een kwestie van palen uitzetten, en een praktische en kindvriendelijke afzetting. De paarden volgen de arbeid met interesse.

Tussendoor gaat ook het reguliere werk door. Een weiland is al bemest.  En inmiddels is het ook eikeltjes harken om te voorkomen dat de paarden er teveel opeten en zichzelf ermee vergiftigen.  Gewenste oogst zijn de druiven, waarvan we toch bijna een emmer vol hebben kunnen plukken dit weekend. Komende week gaan we weer jam maken uit eigen tuin.

Uiteraard was het met de mooie dagen ook heerlijk genieten.  Avonden met takken in de vuurkorf, paardjes in de wei. En dan met een wijntje heerlijk zitten bij een klaterende vijver.  Dan vergeet je snel hoeveel werk het soms ook is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten