Analytics

woensdag 8 juli 2009

Gastvrijheid versus handelsmentaliteit?


Vliegen was tijdens mijn afgelopen vakantie eindelijk weer eens fijn. Het gevoel verwend te worden. Een goed diner, wijtje erbij en koffie toe. Heerlijk, dat was nog eens lang geleden. Het geheim? Vliegen met een buitenlandse maatschappij, in dit geval sata, om mee te vliegen. Daar maakt men vliegen nog tot een deel van de vakantie, zoals een vlucht ook moet zijn.

Wat een contrast met de laatste keer. Bij onze eigen hollandse vakantiemaatschappij betaal je de hoofdprijs al voor een glas water. Een goed begin van je vakantie.

Nederlanders zijn altijd handelaars geweest. Denk aan de VOC mentaliteit. De huidige krenterigheid aan boord van onze nationale vliegtuigmaatschappijen kon wel eens meer kwaad dan goed doen. Wat zou uw eerste indruk zijn als u op de vlucht naar een kennismaking met een zakenpartner als melkkoe behandeld wordt door de vliegtuigmaatschappij van dat land?

Voor mij is het wel duidelijk. Ik vlieg bij voorkeur met een (Zuid-Europese) luchtvaartmaaschappij, waar service en gastronomie nog echt service zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten