Analytics

dinsdag 14 juli 2009

Santa Barbara Beach


Op de Azoren ben ik Santa Barbara Beach geweest, het surfstrand van het eiland Soa Miguel. Geweldig! Wat een golven! En wat een strand, op de bodem van een klif, en dan die fantastische brandig.

Er is wel één probleem, strandafkalving. Onderaan de trap naar het strand 'eet' de zee langzaam het strand op. Hier ligt een mooie uitdaging voor de waterbouwers. Traditionele oplossingen liggen hier namelijk toch wat lastiger. Strandsuppleties? Het strand is niet met materieel te bereiken. Boten? Ik denk dat weinig bedrijven hun boten deze baai in durven sturen.

Laten we er een prijsvraag van maken. De winnaar wint een reis naar het strand! Er valt hier naast veel te doen ook veel te leren, bijvoorbeeld over duurzaamheid en architectuur. Want een inpassing van het strandtenten in het landschap! Die keten die we hier langs het strand zetten, daar wil geen portugees in gezien worden.

Dat laatste is toch wel een beeld dat ik over gehouden heb aan de vakantie. Nadenken over architectuur en inpassing. Neem de nieuwe havenboulevard in de hoofdstad. Een holle zeewering. Bovenop de strandboulevard, en in de zeewering parkeerplaatsen voor veel auto's. Geweldig. En dat alles onder architectuur (Calatrava?). Ik heb er van genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten