Analytics
zondag 12 juli 2009
Zwemmen met dolfijnen, duurzaam of niet?
Zwemmen met dolfijnen, duurzaam of niet? Als het in een Zwembad is dan weet ik het wel, maar hoe zit het in de natuur? De Arke flyer over duurzaam toerisme is duidelijk. 'Niet gaan zwemmen met dolfijnen, je verstoort de natuurlijke leefomgeving en bovendien kan het gevaarlijk zijn omdat de dolfijnen niet aan mensen gewend zijn. Klinkt logisch?
Toch maar eens aan onze gids bij het whale-watching gevraagd. Die biedt namelijk ook zwemmen met dofijnen aan. Arke, waarom doen jullie zaken met deze man als in de folder staat dat jullie alleen met bedrijven werken die alleen duurzame excursies aanbieden? De gids is een goede mariene bioloog, dat had ik voor mijn vakantie al gegoogled. Hij was erg verbaasd over deze opstelling van Arke. In de oceaan hebben de dolfijenen alle keus om contact te zoeken met de zwemmers. Als ze geen zin hebben zwemmen ze een andere kant op, of ze duiken even onder de zwemmers door. Volgens de gids veel duurzamer. Vergelijk dat eens met dolfijnen in de zwembad, die hun trukjes moeten doen om hun eten te verdienen.
Wij hebben gezwommen met dolfijnen, een onvergetelijke ervaring. Niet geschikt voor mensen die niet watervrij zijn. Je ziet geen land meer en als je in het water dobbert zie (en hoor) je ook de boot niet meer. Alleen op een hele grote zee. Een onvergetelijke ervaring! Een school dolfijnen die langs je heen komt zwemmen.
Maar doe het vooral niet dat zwemmen met dolfijnen. Deze activiteit is niet geschikt voor massatoerisme, wij waren met een groepje van 4 mensen en de gids. Kleinschaligheid is de charme van deze activiteit. Dus Arke, blijf er vooral heel erg op tegen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten