Analytics

vrijdag 21 augustus 2009

dyslexie en capaciteiten

Vandaag vertelde een vriendin mij weer een ervaring waar je mond van open valt. Zij is dyslectisch, en dat levert de nodige problemen op. Zo moet je plotseling een capaciteitstest maken als je je inschrijft voor een nieuwe opleiding. Dat terwijl ze de juiste vooropleiding heeft afgerond, met mooie cijfers aan dezelfde onderwijsinstelling waar zij haar nieuwe studie gaat volgen. Maar goed, de opleidingsinstelling en de werkgever willen het zo.

Zo de hrm-afdeling is de test prima te maken met dyslexie. Tijdens het reserveren nog even getoetst of dat inderdaad klopt. "Ja hoor, de test is op de computer en je kan hem prima maken"

Groot is dan ook de teleurstelling als bljkt dat de capaciteitentest niets meer is dan een test Nederlands, met name spelling. Die moet ook nog eens op tijd gemaakt worden. Ga daar maar eens aan staan als je dyslectisch bent.

Daar valt mijn mond nou van open. Allereerst snapt iedereen die maar een beetje weet wat dyslexie is, dat je capaciteiten bij dit deze mensen dus niet moet meten met een taaltest. Wat nog veel stommer is, is dat zowel de HRM-afdeling als de opleidingsinstelling het zo ver laat komen. Deze mensen moeten zich diep schamen.

"op verzoek van de bron heb ik geen namen genoemd van organisaties"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten