zondag 16 maart 2014

Innovatiecafes als opmaat naar Rijkswaterstaat innovatie agenda

De afgelopen week en komende week staan voor een belangrijk deel in het teken van de innovatiescafes als tussenmijlpalen voor de innovatieagenda die we medio april willen opleveren. Afgelopen maandag ben ik aanwezig geweest bij het innovatiecafe leefomgevingLeefomgeving is sinds een jaar een belangrijk onderdeel van Rijkswaterstaat met de overgang van taken en collega's vanuit Agentschap NL.  Inspirerend om te zien hoe er binnen dit deel van Rijkswaterstaat gewerkt wordt aan allerlei thema's op het gebied van leefomgeving. Zelf ben ik aanwezig geweest bij een subsessie over circulaire economie en circulair inkopen.

Vermeldenswaardig is ook dat ik ook voor mij bekende partijen tegen kwam. Zo waren alle grote bouwbedrijven aanwezig.  Goed om te zien dat ook deze partijen geinteresseerd zijn in de kansen die nieuwe thema's binnen het domein van de leefomgeving kunnen bieden.

Ook komende week staat er weer een innovatiecafe in de planning. Aanstaande dinsdag wordt de concept innovatieagenda getoetst en doorgesproken met marktpartijen, kennisinstellingen en partners uit andere overheidsorganisatie.  Dit doen we in een open proces, of zoals RWS Zakelijk het omschrijft. 'Meedenken over aanvliegroutes innovatievragen van Rijkswaterstaat? Kom 18/3 naar het Innovatiecaf√©' Info & aanmelden http://rwsinnovatiecafes.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten