donderdag 29 mei 2014

In the picture met innovatieagenda en innovatiegericht inkopen


In april is door Rijkswaterstaat het beleidskader Innovatiegericht Inkopen gelanceerd, en ook wordt er hard gewerkt aan de uitwerking van de innovatieagenda die we voor de zomer gereed willen hebben.  Met nog een aantal weken te gaan zal dat nog even flink doorwerken worden.

Deze ontwikkelingen beginnen ook buiten Rijkswaterstaat steeds meer aandacht krijgen. Met name andere publieke overheden vragen om informatie, toelichting en soms ook om ondersteuning bij hun eigen innovatieambities. Zo zijn we deze week langs geweest bij de Rijksgebouwendienst en het Ministerie van Veiligheid en Justitie om te delen hoe wij dit hebben opgezet.  Ook leuk om te zien hoe andere organisaties innovatie oppakken en om te kijken of er kansen voor gezamenlijkheid zijn.

Ook buiten de overheid haken steeds meer partijen aan. O.a. met DSM en de Rabobank zijn gesprekken geweest om te verkennen waar private en publieke innovatie elkaar raken en kunnen versterken.  Ook met diverse partijen en koepels in de bouwsector voeren we deze gesprekken.

De eerste spinoff van het beleidskader is dat er een mooi netwerk aan het ontstaan is. Ik hoop dat dit straks, op het moment dat de innovatieagenda er ook ligt, kunnen doorontwikkelen in het gezamenlijk oppakken van innovatiethema's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten