Analytics

dinsdag 15 juli 2014

Inspiratie opdoen tijdens bezoeken aan Unilever en het 3Dprintedcanalhouse


De laatste weken voor de zomervakantie zijn altijd mooie weken om nog eens even buiten de deur wat nieuwe inspiratie op te doen.  Afgelopen weken ben ik onder andere langs geweest bij Unilever en het 3D printed Canal house in Amsterdam.

Op uitnodiging van Unilever zijn we met een brede delegatie van het Ministerie van IenM langs geweest. We zijn uitgebreidt bijgepraat over het Unilever Sustainable Living plan. Erg inspirerend om te zien hoe Unilever met sustainability bezig is.  Tijdens het bezoek was er ook een medewerster van de Ellen MacArthur Foundation aanwezig.  Ook zij had een erg interessante presentatie, waarin ik met name haar betoog over de 'systems changes' die nodig zijn erg verfrissend vond. Na afloop heb ik nog uitgebreidt doorgesproken over de rol van public procurement bij transities. Dit heeft nadien een aantal leuke internationel contacten opgeleverd waar we mogelijk in de toekomst nog plezier van gaan hebben.   Tijdens het bezoek was ook een rondleiding door het R&D lab inbegrepen,  zeker op het gebied van wasmiddelen hebben we ook nog wat praktische kennis opgedaan die ik thuis nu wekelijks kan toepassen.



Enkele dagen later stond er een bezoek met de afdeling op het programam aan het 3D printed Canal House.  Naast het opdoen van kennis op het gebied van 3D printen was ook de wijze waarop dit project is georganiseerd, en de organische groei van het project en het aantal partners erg verfrissend.  Erg leuk om te zien hoe de verschillende geprinte elementen een evolutie en leercurve doormaken.  Learning bij doing  wordt daarmee heel zichtbaar. 

P.S. Unilever zoekt nog innovatieve start-ups. zie hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten