Analytics

maandag 14 september 2015

Landen in Hulshorst - 9

De herfst is begonnen, toch was daar deze week in Hulshorst nog niets van te merken. Prachtig weer, ook omdat het in het bos vaak windstil is. Vanmiddag nog buiten geluncht. In de tuin is het al wel te zien dat de herfst op komst is. Uitgebloeide bloemen, en er verschijnen steeds meer paddenstoelen. Met het korter worden van de dagen is het steeds eerder donker 's avonds. En dat is in het bos echt pikdonker.  Nu beseffen we pas hoeveel lichtvervuiling er is.  Hier zie je prachtige sterren luchten, en in de schemering heeft Danielle al diverse kuddes herten en wilde zwijnen gezien terwijl ze met de paarden in het bos was. Een goede zaklamp is wel een eerste levensbehoefte hier buiten.

Deze week zijn we in de keuken weer verder gegaan met de elektriciteit.  In de nieuwe tussenmuur zitten de wandcontactdozen en kabels erin. Het is nu wachten op het aanleggen van gas en verwarmingsbuizen.  Dan kan de kachel worden omgezet en kunnen we in de andere muur aan de slag. We dachten een goede loodgieter te hebben, maar die blijkt het nogal lastig te vinden om zich aan de afspraken te houden. We hebben hem er meteen uitgeknikkerd, wat na twee weken al gemieter hebben we geen zin in. Deze week een nieuwe organiseren. 

Rondom het huis zie je dat de tuin steeds meer in de herfstmodus komt.  We zijn al lekker aan het snoeien en flink aan het verticuteren om het mos uit het gras te krijgen.  Vanochtend heb ik het eerste van de drie weilanden doorgezaaid met graszaad. Ben benieuwd, het was in dit kamp ook echt wel nodig. Het verhaal van 'de zaaier' uit de bijbel komt als je daar dan loopt opeens heel dicht bij.  Benieuwd of het hele kamp over vier tot zes weken vol staat met gras. 

Gisteren even iets heel anders geweest. Met het gezin en de familie van Danielle een dagje Efteling gedaan. Was er knetterdruk door een evenement, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen hebben er flink van genoten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten